Az 5G emberre gyakorolt egészségügyi hatásai

Az ELSCINCO (mérőműszereket forgalmazó cég)  blogoldalán megjelent cikk állítása szerint egy intenzív rádió frekvenciás sugárzással telített térben dolgozni mérőeszköz nélkül olyan felelőtlenség, mint védőmaszk nélkül hegeszteni.

Az elektromágneses sugárzás élettani hatásai a frekvencia függvényében

“Az elektromágneses sugárzás hatása az emberi testre a frekvencia függvényében változik. Az extrém alacsony frekvencia ingerhatással jár, míg a magas (RF, és mikrohullámú) frekvencia hőhatást kelt. 

A rádió frekvenciás hullámok hőhatása

Köztudott, hogy az emberi test több mint fele víz. Az elektromágneses sugárzás a testünkben lévő víz molekulákat rezegteti, így azok oszcillálni kezdenek. Ez a mozgás vezet a testhőmérséklet részleges, vagy teljes emelkedéséhez. Ennek mértékegysége a specifikus abszorpciós ráta (SAR). SAR [W/Kg] =  P elnyelt teljesítmény [Watt] / W testsúly [Kg].

A vízmolekulák rezgésének mértéke a sugárzással szállított teljesítménytől függ. A sugárzás frekvenciája pedig befolyásolja, hogy testünk mekkora felületét éri hőhatás.

 A rádiófrekvenciás sugárzás által keltett hőhatás az egész testet, annak felületét, vagy külön testrészeket is érinthet. A görbe alapján, a 10-100MHz közötti sávban a legnagyobb a rezonancia, és a sugárzás ezeken a frekvenciákon hatol a legmélyebbre a testben.

A sugárzás élettani hatásai gyakran elferdítve, és összekeveredve kerülnek bemutatásra. 

A sugárzást korlátozó szabványokat készítő szervezetek, így az INCIRP is az azonnali hatásokat vették figyelembe a határértékek meghatározásakor.”

Komolyan? Amennyiben csak az azonnali hatásokat vették figyelembe, az nem olyan, mintha valakibe drogot fecskendezve csak azt vennék figyelembe milyen mélyen szabad a tűt beszúrni, hogy az ne fájjon túlzottan? Egyáltalán nem csoda, hogy az emberek nem bíznak ezekben a tudományosan megállapított határértékekben.

Azonnali és hosszú lefutású hatások. Az 5G Magyarosrzágon is terjed.

“Az azonnali hatások közé tartozik a hőmérséklet növekedés, a reflexszerű ingerek, szívritmus-szabályzó készülékekre tett hatás és a látás romlása, melyek bizonyított tények.

A hosszú lefutású hatásokat sok kérdés övezi, és sok kutatás folyik körülöttük. Ilyen hatások lehetnek például az immunrendszer legyengülése, a hormon háztartás felborulása, a psziché instabilitása, a sejtrendszer gyengülése, a sejtek közötti kommunikáció lassulása vagy a rák kockázata!”

Igen? A hosszú távú hatásokat utáni kutatás épp folyik körülöttünk? Nem inkább közöttünk?  Hogyan folyik? Élesben rászabadítva az emberekre a gyermekekre a kismamákra a sugárzást “majd aztán meglátjuk mi lesz” alapon? Sokan aggályosnak tartják és “széleskörű emberkísérletnek” nevezik ezt a módszert. Talán joggal.

5g magyarországon

“A nagy teljesítményű magas frekvenciás sugárzás tehát komoly káros hatással lehet a szervezetre. Ezzel a munkáltatóknak és a munkavállalóknak is tisztában kell lennie.

Az elektromágneses sugárzás jellegének megértése különösen nehéz, hiszen nincs érzékszervünk annak észlelésére, mértékének megállapítására. Ezért van szükségünk segédeszközök használatára. Egy intenzív rádió frekvenciás sugárzással telített térben dolgozni mérőeszköz nélkül olyan felelőtlenség, mint védőmaszk nélkül hegeszteni.”

Pontosan ez a helyzet:

Amit tudunk tehát az, hogy nem tudunk semmit. És ezért mondja Doktor 5G, hogy jobb félni, mint megijedni. Jobb megmérni, mint nem mérni, és jobb óvatosnak lenni ezzel az egésszel kapcsolatban. 

A teljes cikk itt olvasható.

A gazdasági érdekek által vezérelt nagyvállalatok és a “tudomány” az általuk közölt adatokkal minden bizonnyal félrevezetik a politikusokat, döntéshozókat, akik – még ha jó szándékúak is – emiatt nem fognak, vagy nem tudnak megóvni minket. Csak akkor tudunk védekezni ezekkel a folyamatokkal szemben, ha eléggé tudatosak vagyunk a problémával kapcsolatban és mi magunk járunk utána, mit tehetünk a jelen helyzetben.

Ne legyenek illúzióink. Jelen állás szerint, az 5G sugárzás elől elbújni, vagy tökéletesen megvédeni magunkat vele szemben szinte lehetetlen, de szerencsére vannak olyan eszközök és megoldások, amelyekkel minimálisra csökkenthetjük a kockázatot és megóvhatjuk magunkat és gyermekeinket a káros hatásoktól.